Снимка: pixabay
fallback

В идеалния случай би било добре, ако всеки ден пазаруваме само свежи продукти, директно от пазара. Но в динамичното ежедневие това е почти невъзможно и искаме или не, се налага да консумираме често преработени храни, които не са толкова полезни за здравето.

Но какво е преработена храна?

Изразът „преработена храна“ се отнася до онези хранителни продукти, които са преминали поредица от механични или химически манипулации, извършени с цел промяна или съхранение. Това са храните, които обикновено се продават в пакети или кутии и съдържат повече от една съставка. За повечето от нас е напълно невъзможно да избягваме всички преработени храни. Някои от тях всъщност са много полезни, но не всички.

Вижте в галерията ни кои преработени храни е препоръчително да се избягват или поне да се консумират рядко.

Повече по темата може да прочетете в  Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 6 години

Само си мислиш, че в северна америка няма информация по етикетите. Дори е на 2 езика минимум в поввечето случаи. А за Русия не знам. Не съм бил там от няколко десетилетия, но имам познати там. Казват, че няма разлика от магазините в европа и Англия. Казват, че повечето им вериги са ораганизирани по английски стил на мениджмънт.

7

Анонимен

преди 6 години

Много мразя недовършени статии. Некадърна работа.

6

Анонимен

преди 6 години

Не е вярно, че са доживявали масово до дълбоки старини нашите дядовци и баби. Моя дядо, бог да го прости, почина на 65 а баба ми на 83. Не пушеха и си живееха селски живот. Едно време просто нямаше никаква информация по етикетите на храните. Не са били по-вредни от сега, даже напротив. И стига с тази химия, хора всичко е химия. И мога да ви кажа, че Европа е единственото място където на етикетите задължително има толкова много информация. Това го няма нито в щатите да не говориме при Братушки

fallback