снимка: pixabay
fallback

На трапезата ни всекидневно присъстват свежи зеленчуци. Обичаме да експериментираме с вкусове, комбинации и да откриваме нови и полезни за нас храни, като селъри.

Това е вид много полезна целина, която все по-често намира място в свежите салати, смути рецептите, полезни супи и диетични режими на хранене.

Свежите зелени стебла са богати на важни витамини като витамин А, К, С, В6 и други. 

Целината е нискокалоричен зеленчук. Едно стебло съдържа само 10 калории. Ако спазвате диетичен режим на хранене, задължително добавете няколко стръка целина в салатата си. Също така зеленчукът е богат и на диетични фибри.

Също така, консумацията й повишава имунитета и помага на организма да се бори с инфекциите. Зеленчукът се препоръчва на пациенти страдащи от акне, астма и хроничен бронхит.

Повече по темата може да прочете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 6 години

Селъри?Това нещо за ядене ли е?Пише да се яде ама за ядене ли е е друг въпрос!?

13

Анонимен

преди 6 години

Селъри кай... Абе селото странало май чуждоземско градско. Шшшш, днеса, ако ще пплащате на необразовани селинджъри, живеещи в чужбина, да ви пишат/копипействат статиите, дайте да пиша и аз за вас. Ще вдигнете левъл. Може и няколко левъла да вдигнете.

12

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 14Бе кво му обясняваш това на тва добиче? То се храни със селъри вагинално. Може и да тренира правенето на свиpки със селъри.

fallback