Снимка: архив "Булфото"
fallback

29-годишен баща и детето му на 1,6 г. са заразени с морбили, обяви зам.-директорът на Регионалната здравна инспекция в Монтана Мария Каменова.

Тя съобщи, че мъжът имал оплаквания, сходни с тези на вирусна инфекция. Той бил прегледан в Монтана, а след това пренасочен към болница в София за уточняване на диагнозата, информира "Фокус".

В столицата мъжът е прегледан в две различни лечебни заведения. При появилото се съмнение за морбили пациентът бил подложен на серия изследвания за потвърждаване на диагнозата.

Oще по темата

"След получаване на резултата от серологичните изследвания, диагнозата е потвърдена – касае се за морбили", обясни д-р Каменова.

Детето на 29-годишния мъж също е било с подобни оплаквания и се е лекувало заедно с бащата. При детето също е потвърдена диагнозата морбили.

"Инфекцията е донесена от бащата, който е международен шофьор. Преди да възникнат оплакванията му, е преминал през Румъния, където има над 4 000 заболели от морбили. Мъжът е спирал в Румъния за почивка и е обядвал там. Извършват се проучвания по отношение на контактните лица в семейството", каза д-р Каменова.

Тя допълни, че детето не е било имунизирано срещу морбили, защото е имало различни заболявания. Все още не може да се установи със сигурност дали бащата е бил имунизиран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Рашко

преди 6 години

На една съседка преди, мъжа й тираджия й донесе тpипep за коледа. Помня какви неща носеха тираджиите едно време - дънки, касетофони, шоколадови яйца. А сега какво носят - тpипep, морбили, свински грип?!!

9

Анонимен

преди 6 години

Не са морбили а моркови. Ей така в мрежичката.

8

Анонимен

преди 6 години

Та значи вижда се как некадърни лекари разпространяват зараза. Колко време човека е бил в болницата в Монтана, а след това колко часове е висял по Софийски болници. Всички пациенти и персонала на въпросните болници трябва да са под карантина, но на някой му е по удобно да има епидемия. Човека със сигурност е ваксиниран, но това не е гаранция, че няма да се разболее.

fallback