Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Затлъстяването вече е глобален проблем. Има редица фактори, които го причиняват, най-важният от които е генетичният. Това заяви проф. д-р Гьокхан Яджъ, специалист по трансплантации на органи и бариатрична хирургия в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Специалистът разказа за иновативните методи на лечение на наднормено тегло

„Ние правим тази хирургическа намеса при пациентите за това, че те не успяват сами да се преборят с проблема“, обясни хирургът.

"Ние им предлагаме нова възможност и нов начин на живот, ограничаваме капацитета на храненето, но в рамките на 1 година след операцията им помагаме да се освободят о 80-85% от излишните килограми", допълни той. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

рес еоод

преди 6 години

на този му е генетично увреден мозъка

1

Пълни глупости

преди 6 години

Не се връзвайте на турските глупости. Най-удачния метод за отслабване е диетата:-Пийте повече вода (най-малко 3 л на ден)-намалете наполовина количеството на хляба и месото (не ги изхвърляйте напълно, а ако сте яли 2 филии, сега яжте 1), яжте по-малко, но по-качествено месо-повече зеленчуци-захарните продукти трябва да се спрат напълно, намалете до минимум алкохола-всеки ден поне по 1 час спорт (всеки според възможностите)Турците режат корема, обещаваха и на Мустафа Коч, но беше временно.

fallback