Снимка: istock
fallback

Алкалната среда в организма е от изключително и жизненоважно значение за здравето и дълголетието. Ако организмът ви поддържа предимно киселинна среда това е голяма предпоставка за развитие на диабет, хипертония, рак, сърдечносъдови заболявания, затлъстяване, хормонален дисбаланс, бъбречни проблеми.

Кое ниво на киселинно-алкалния баланс в организма се счита за нормално?

Алкално-киселинният баланс в тялото се обозначава с pH. Това е съкращение за „потенциален водород“ в организма. Ако нивата на pH са високи означава, че тялото ви е с предимно алкална среда. Ако обаче нивата са ниски значи, че средата е кисела. А това е най-лошият вариант, пише Natural News.

Различни изследвания сочат, че храната може да повлияе силно на алкално-киселинния баланс на тялото. Някои храни могат да повишат киселинността, докато други да я понижат.

Освен храната, която ядем стресът също има голямо значение за това как се изменя pH-то на организма ни.
Какви промени в диетата си трябва да направите, за да нормализирате нивата на pH?

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

До пепе

преди 7 години

Това, че нещо е кисело на вкус не значи не създава киселинен остатък (продукт), като вещества в организма, което всъщност е важното и то е което влияе на организма. Има много примери за продукти с кисле вкус, които създават алкален продукт и лимоните са една от тези храни, така че не се изказвай неподготвен.А язвата е нещо съвсем различно от алкално-киселинния баланс в тялото и който е язваджия да си знае какво да яде и какво не. Има достатъчно продукти, които не съдържат киселина и алкализират

6

Ех

преди 7 години

...най-бързият и лесен достъп до механизъм за пазене на баласа в тялото е дърпане на калций от костите. Затова не се връзвайте на глупостите - пийте мляко, яжте сирене, за да са ви здрави костите. ТОЧНО обратното, млякото и сиренето са противопоказни, защото повишават киселинния товар и тялото почва да дърпа калции от костите, за да балансира.Добрата диета за постигане на добър баланс без натоварване на тялото е много зеленчуци и плодове, варива и по-малко месо и най-добре без млечни продукти.

5

Ех

преди 7 години

...като ползва всички необходими ресурси за това. Био логиката в случая е - "трябва да оцелея в краткосрочен план, а за дългосрочен...ще го мислим после". Когато ядете предимно храна, която създава силно киселинен "остатък" (ash), организмът е в голям стрес и черпи депа, пренебрегва краткосрочните "нужди" на други системи, органи и т.н. Това е проблемът. С времето, една диета, която създава този стрес на организма го разрушава и се появяват лошите болести... Типичен пример е липсата на калции...

fallback