7

До пепе

преди 7 години

Това, че нещо е кисело на вкус не значи не създава киселинен остатък (продукт), като вещества в организма, което всъщност е важното и то е което влияе на организма. Има много примери за продукти с кисле вкус, които създават алкален продукт и лимоните са една от тези храни, така че не се изказвай неподготвен.А язвата е нещо съвсем различно от алкално-киселинния баланс в тялото и който е язваджия да си знае какво да яде и какво не. Има достатъчно продукти, които не съдържат киселина и алкализират

6

Ех

преди 7 години

...най-бързият и лесен достъп до механизъм за пазене на баласа в тялото е дърпане на калций от костите. Затова не се връзвайте на глупостите - пийте мляко, яжте сирене, за да са ви здрави костите. ТОЧНО обратното, млякото и сиренето са противопоказни, защото повишават киселинния товар и тялото почва да дърпа калции от костите, за да балансира.Добрата диета за постигане на добър баланс без натоварване на тялото е много зеленчуци и плодове, варива и по-малко месо и най-добре без млечни продукти.

5

Ех

преди 7 години

...като ползва всички необходими ресурси за това. Био логиката в случая е - "трябва да оцелея в краткосрочен план, а за дългосрочен...ще го мислим после". Когато ядете предимно храна, която създава силно киселинен "остатък" (ash), организмът е в голям стрес и черпи депа, пренебрегва краткосрочните "нужди" на други системи, органи и т.н. Това е проблемът. С времето, една диета, която създава този стрес на организма го разрушава и се появяват лошите болести... Типичен пример е липсата на калции...

4

Ех

преди 7 години

Доста неточно и грешно изказани неща.Балансът на пх в тялото е ЖЕЛЕЗЕН и се поддържа от сложен и много точен механизъм да не мърда извън пределните стойности. Отклоненията са МНОГО малки в стриктна рамка и веднага се регулират от този механизъм. Причината? Простичка - организъмт не може да съществува в киселинна среда. Така че той винаги е в баланс. Проблемът е - какво прави, за да го постигне. И отговорът е - всичко. Ако балансът е "нарушен" (застрашен), организъмт моментално го регулира...

3

Анонимен

преди 7 години

Нобелова награда за "Потенциалният Водород"!! Браво!

2

пепе

преди 7 години

От няколко дни тази статия циркулира и се опитва да убедо бг-*** и производни, как като се ядат лимони (кисели), щял да се алкализира организма. Дайте на някой язваджия на гладно да изпие един фреш и да ви разкаже.Аман от псевдонаука!!!!!

1

Анонимен

преди 7 години

значи - в салатата по-малко домати,повече краставици,и балансът е точен....останалото върши мастиката.