Снимка: архив, Булфото
fallback

Прокуратура готви обвинение на здравния министър Петър Москов за скандала с ваксините от началото на годината, съобщава БНТ, позовавайки се на свои източници в държавното обвинение. По неофициална информация Москов е призован да се яви в следствието следващата седмица.

Обвинение по случая ще получи поне един негов заместник. Говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова отказа коментар с думите: "Каквото има да каже прокуратурата, ще го каже в понеделник."

В началото на годината прокуратурата образува досъдебно производство във връзка с бартера на ваксини между България и Турция.

За случая вече има един обвиняем. СГП привлече към отговорност за безстопанственост на Росен Алексиев от държавната фирма за производство на ваксини „Бул Био“. Обвинението е във връзка с произведените над един милион неетикетирани ампули с ваксини срещу тетанус по поръчка на турската фирма "Тюрк илач".

Това стана след разследване за нерегламентирано производство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

zaw12929

преди 7 години

До Nadia Nikolova Вашите симпатиите не са причина прокуратурата да отминава престъпления. Законите се спазват от министрите- те се клеха и носят отговорност Москов е виновен за смъртта на десетки хиляди, лишени от медицинска помощ, защото са безработни и без доходи. Той е за затвора, само заради пръстовите унижения и с каква цел го направи, ако не за чужди интереси. Съмнявам се, че има морал на лекар.

20

zaw12929

преди 7 години

А защо само срещу Москов. Прокуратурата да ги започне всички министри, като първо ги арестува и ги обвини за управление, което водо до геноцид на българските пенсионери и работещи бедни.

19

Nadia Nikolova

преди 7 години

Аз симпатизирам на Москов и смятам,че за първи път в този ресор се появи един толкова кадърен,последователен и принципен човек заслужаващ уважение.Свърши много работа за тези 2 години и сега недоумявам защо ще трябва евентуално да отговаря за това,че си е вършил работата.В това министерство трябват здрави нерви и той доказа,че ги има след всички обиди и обвинения,които отнесе.Иначе уважаеми граждани като го плюете поне застанете с истинските си имена,а не го правете анонимно.

fallback