Източник: Reuters, архив
fallback

Когато става дума за женската сексуалност, се наблюдава пълна липса на разбиране – от въпросите, свързани с оргазма, до дисфункцията и общите предпочитания и интереси. При мъжете информацията в тази насока е значително по-пълна. 

Част от проблема се дължи на факта, че повечето проучвания все още доминират сред мъжете и затова не е изненада, че знаем повече за пениса, отколкото за клитора. По-слаба е и осведомеността по отношение на женската анатомия както сред мъжете, така и сред жените.
 
В тази връзка, предлагаме няколко любопитни факта, свързани с женската сексуалност...
 
Вагиналният оргазъм всъщност е вътрешен клиторен оргазъм
 
Единствената роля на клитора е да осигурява удоволствие. Приблизително 8000 сетивни нервни влакна са разположени под клиторната качулка, което е почти два пъти повече, отколкото на главичката на пениса. По-голямата част от този орган се намира вътре във влагалището.
 
Продължението на статията за женската сексуалност четете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 7 години

За това, днес половината не могат да изпитат възбуда. Сухи. Протрити Агресивния секс е налице.! Това във времето, води до нежелние за секс, поради липса на удоволствие от него. Дори, болки. При мъжа води до слаб, член, след време.

10

Анонимен

преди 7 години

За това не изпитват нужда да правят редовно секс. Особенно след раждане много рядко правят секс и не толкова, че те има нужда, колкото заради партньора.

9

Анонимен

преди 7 години

Фригидна-Жена, която не изпитва оргазъм при секс, т. е удоволствие от секса, наслада. Дори, при свръх стимулиране не изпитва нищо. Все едно не е правила секс. Липса на оргазъм.

fallback