Снимка: Reuters
fallback

Рискът от диабет тип 2 дебне отвсякъде. Лошата храна, вредните навици, които сме си изградили, заседналият начин на живот, стресът и работата до късно са все фактори, които всячески тласкат организма ни в неправилната посока, водеща към повишен риск от диабет тип 2.

Изследванията показват, че наблягането на вегетарианската диета помага за овладяване на диабет тип 2, както и за значителното намаляване на риска от него.

Кои са простичките неща, които ще ви помогнат да намалите риска от диабет тип 2?

Яжте повече плодове и зеленчуци

Фибрите в плодовете и зеленчуците помагат за правилното разграждане на въглехидратите. По този начин нивата на кръвната захар остават стабилни. Плодовете и зеленчуците спомагат за намаляване на резките скокове и спадове на глюкозата в кръвта.

Според изследвания, проведени върху повече от 200 хиляди души, диетата, богата на плодове и зеленчуци е най-ефективният метод за овладяване на диабета.

Наблегнете на пълнозърнестите храни, плодовете, зеленчуците, ядките, семената, бобовите култури. Всички те са здравословни средства за поддържане на нормално тегло и кръвна захар.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

дедо Ташунко

преди 7 години

Михаелче, стой си "експерт" по половите въпроси и не се обаждай по други теми. Плодовете са бъкани с въглехидрати, пестициди, хербициди, фунгициди и всичкп при тях вече е химия. Има си диабетолози за тази коварна болест и затова мили хора , не обръщайте внимание на бръщолевенето на неспециалисти.

1

Анонимен

преди 7 години

"prodove" !

fallback