Източник: Reuters
fallback
Употребата на наркотици е широко разпространена днес, особено сред подрастващите. Различни организации ежегодно съобщават статистика, която е силно притеснителна. Все по-надолу слиза границата на пробвалите, както и на зависимите от наркотични вещества.
 
Притеснителното е, че на черния пазар се появяват все нови и малко известни такива средства под кодовото име „билка”. Те намират разпространение поради ниската си цена и бързо достигане на екстаз. Докато ефекта и последствията от тях са все още малко известни, някои наркотични вещества са добре познати със своето действие. Такива са например амфетаминът и кокаинът - те имат пряк ефект върху много органи и системи независимо от това дали са употребени еднократно или са довели до зависимост. 
 
Кокаинът и скритите му вредни ефекти върху сърдечносъдовата и дихателна система
 
Кокаинът е алкалоид на растението кока. Заради добрата му резорбция през лигавиците, приложението му е предимно чрез смъркане. Рядко се употребява и венозно. Ефектът му продължава 30 - 60 минути. Търсен е заради усещането за бодрост, изострянето на сетивата и повишаване на физическата и психическа издръжливост, които оставя в началото.
 
За вредите на тези наркотични вещества върху сърдечносъдовата и дихателната система може да научите от д-р Цветелина Петрова в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

ъ

преди 7 години

Употребата на демокрацията в този вид е много по опасна за живота на хората !

12

Анонимен

преди 7 години

Никаква кока кола и витамини. Вредни са.

11

Анонимен

преди 7 години

Перуанските индианци дъвчат кока кола и пият амвитамини нонстоп. Питайте тях как се справят и напишете статия.

fallback