Източник: Reuters, архив

Сиренето е храна, която може да се намери в различни разновидности и вкусове по цял свят. То се произвежда от мляко или млечни продукти като извара и съдържа множество важни хранителни вещества, включително витамините C, B-6, B-12, A, D, E и витамин K. В различните видове на млечния продукт могат да се открият още тиамин, рибофлавин, ниацин. 

Консумацията на сирене осигурява на организма и минерали като калций, натрий, цинк, фосфор, калий и желязо. Благодарение на всички тях, то носи и много ползи за здравето...

Здравето на зъбите

Сиренето има високо съдържание на калций, който е от основно значение за здравето на зъбите. От друга страна, съдържанието на лактоза в него е ниско. Колкото по-старо е сиренето, толкова по-малко е и лактозата. Това също е от полза за зъбите, тъй като захарта във всяка своя форма може да им вреди.

Още за ползите от консумацията на сирене четете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase