Източник: Reuters, архив
fallback

Много хора спят с пижами през зимата и по бельо през горещите летни вечери. Оказва се обаче, че това носи повече вреди, отколкото ползи. Изследователи твърдят, че е най-добре да спим голи, за да може всички части на тялото да дишат и за да избегнем инфекция. 

В интимната област могат да се насъберат различни бактерии, особено и в комбинация с изпотяване. Според специалистите засегнати в по-голяма степен са мъжете, в сравнение с жените, тъй като това може да се отрази на фертилитета им. 

Изследователите поясняват, че ако тези области са постоянно завити, особено с материи, които не могат да абсорбират влагата, тя се насъбира, като създава идеална среда за развитие на бактерии. Това може да доведе до протриване, дразнене и кожни инфекции. 

Този проблем може да бъде особено сериозен за жените, които страдат от топли вълни през нощта в периода на менопаузата. Ако не можем да се разделим с бельото си през нощта, съветът на специалистите е то да е по-отпуснато и от памучен плат.

Защо още е важно да спим без бельо четете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Жена

преди 7 години

13, е как е? Хареса ли ти? Явно ти се е случило, драги?

12

Елементарно!

преди 7 години

"Защо е по-добре да спим без бельо?" Елементарно бе Анна - За да може някой да ти го набие у гъ-зо!

11

Ясни сте ми

преди 7 години

АннА,от нашите хора ли си?Вие освен банкери,политици,социолози и други лози обичате и в медиите да се навирате.Хем лесни парички,хем прекопираш статийки от интернет,халал да ти е

fallback