Снимка: Reuters
fallback

"Издигнете се над глупостите и поемете контрол върху живота си!", казва Педрам Шоджай, автор на "Градския монах: Източни мъдрости и модерни трикове да спрете времето и да откриете успеха, щастието и мира". Не сте очаквали подобен език от един свят човек, нали?

Е, Педрам не е типичният монах. След като прекарва 4 години в манастир и отшелничество, сега той е женен с деца и желае да сподели мъдростта си със света.

"Градският монах вкарва цялата си енергия в неща, които иска да направи, но никога не успява, защото накрая на деня няма сили за тях", обясни Шоджай.

И тъй като той знае как да съхранява и канализира енергията си, реши да помогне на останалите да постигнат спокойствието и целите си.

Как да останете в настоящето:
- Дишайте в банята. Заключете се в банята и вдишайте и издишайте дълбоко няколко пъти. Това ще ви помогне да успокоите ума и да постигнете хармония със себе си.
- Кажете "здравей" на Майката природа. Може просто да отворите прозореца, да затворите очи и да оставите слънцето да погали кожата ви, Веднага ще се заредите с позитивна енергия.
- Тренирайте. Отделете поне 10-15 минути за коремни преси, лицеви опори, клекове или други упражнения. Това монасите наричат "активна медитация" и тя е доста ободряваща и тонизираща.
Пикантни ястия за силно либидо:
- Канела: "Тя затопля тялото и повишава кръвообращението (в определени зони)". Сложете я в бисквитките и добавете кокосово олио, което е друг афродизиак.
- Женшен: "Повишава сексуалната енергия". Може да го добавите в олиото, с което ще приготвите печено пиле или друго ястие за вечеря.
- Шафран: "Богат е на антиоксиданти и засилва либидото". Смесете го с мед и го консумирайте с различни напитки или сладки. Живейте като ескимосите.

Още по темата четете в Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 8 години

Ако си нормален човек в България, не от онези, които пишат под 3000 лв. не ставам от леглото и това го пишат, не защото са много ерудирани, а просто защото работят във фирмата на мама, леля....лично познавам такива. Американските книги по приложна психология са страхотни със супер съвети и яко бачкаш яко в САЩ и си умен има шанс да сбъднеш американската мечта, виж в БГ е друго, единица са постигнали ам. мечта, макар, че много се бият в гърдите, как са почнали от 2 лв. но истината е друга.

10

онз

преди 8 години

кви ескимоси кв шафран ... вие нормални ли сте?

9

Altego

преди 8 години

"Шафрана е 3200 лв/кг. 3 пъти на ден ли се яде или може само на закуска? Уточнявайте ги тия работи, бе маааамустара..." Правилно! И аз искам да знам колко точно шафран трябва да ям...?!

fallback