Източник: Reuters, архив
fallback

Ако се случва да се будим потни през нощта, това може да се дължи на многото дрехи, с които сме облечени, или на дебелата завивка, с която сме покрити. Причината за това състояние обаче може да бъде и друга…

Според данните на ново проучване нощните изпотявания са сравнително често срещани. Участие в него взимат 2 267 души и 41% от тях съобщават за такива случаи в последния месец. В действителност този процент е по-висок, тъй като мнозина не споделят подобни оплаквания с лекаря си. 

Специалистите поясняват, че при жените основният фактор за нощните изпотявания са ниските или променливите нива на естрогена. Обикновено това се случва след раждане, при употреба на контрацептивни таблетки и в периода на менопаузата. 

При всички тези случаи нивата на естрогена са извън баланс, което води до леки изпотявания или такива, които са значително по-обилни. Борбата с това състояние може да доведе до допълнително напрежение върху надбъбречните жлези, а в резултат може да се стигне до умора, депресия и натрупване на излишни килограми. Препоръчително е в тези случаи да се проведе консултация с лекар.

Повече за нощното изпотяване четете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Онз

преди 8 години

абе звъннах на джипито да го питам за естрогена ми оня ми се изсмя и ме пита дали съм пиян. не знам кво става.

1

А. А

преди 8 години

Защото алкохола излиза през кожата

fallback