Източник: Reuters, архив
fallback

Не само кожата на жената се нуждае от адекватно подхранване и редовни грижи, за да бъде здрава. Мъжете също не бива да ги пренебрегват, въпреки че мнозина не обръщат особено внимание на кожата си. Има няколко основни грешки относно грижите за мъжката кожа, които трябва да се коригират…

Лицето не се мие сутрин

Почистването на лицето сутрин може да отстрани натрупаните мъртви кожни клетки. Препоръчително е веднъж или два пъти седмично да се използва и гликолова киселина или ексфолираща скраб за по-дълбоко почистване. 

Кожата не се хидратира

Пропускането на тази стъпка може да доведе до прекомерно изсушаване на кожата. За се избегне това, е важно да се нанася овлажняващ продукт, след излизането от банята. По този начин влагата се „заключва“ в кожата. 

Не използваме слънцезащитен продукт

Уврежданията, причинени от UV лъчите, намаляват образуването на колаген и пречат на клетъчния растеж, което ускорява процесите на стареене. Не бива да се излагаме на слънце, без преди това да сме нанесли продукт със защитен фактор 15.

Още за грешките в грижата за мъжката можа четете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Тонка

преди 8 години

Боже, преди години такова заглавие би впечатлило само жените! Ама то днешното мъже ли са...

1

ЦК на либерастите

преди 8 години

Абе който се лови на тези яко му хлопа дъската и вече е клиент на аптеките на Христо Бисеров и цялата индустрия за бръчките!Щом кожата на мъжа войн който ходи под слънцето и е издължал милион години еволюцията без ексфолианти и без хидратиращ крем значи нищо лошо не може да му се случи !Е за да сте по-готин ползвайте тъмни очила акато шофирате и не се смейте на глупостите на жените ,че от това вече се хващат яки мимически бръчки!

fallback