Снимка: photl

Болките в ушите са често срещани в студените месеци, когато обикновено боледуваме и по-често. За тях почти никога не разполагаме с лек, а неразположението се появява винаги в най-неподходящия момент. При болка в ушите трябва да се консултирате с лекар, за да се намали рискът от усложнения. Въпреки това е добре да знаете няколко бабини лека, които могат да намалят неразположението ви.

Джинджифил

Джинджифилът е естествено болкоуспокояващо и има невероятни противовъзпалителни свойства, които помагат за спиране и облекчаване на инфекцията на ушите. Вземете малко парче от подправката, обелете го и го поставете в ухото (внимавайте да не попадне дълбоко в ушния канал). След няколко минути болката и неразположението ще бъдат значително облекчени.

Зехтин

Зехтинът е от онези масла, които винаги имаме в кухнята си. Освен за овкусяване на ястия и салати, го използваме и за направата на домашни грижи за красота. Добрата новина е, че може да ви помогне и за облекчаване на ушни инфекции. На памучен тампон капнете 2-3 капки зехтин или капнете от него в ухото. Маслото не трябва да бъде студено. Само след няколко минути ще почувствате облекчение.

Повече по темата може да прочетете в  Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase