Снимка: flickr

Пациентът, който беше в състояние на мозъчна смърт след участие в изпитания на ново лекарство в Западна Франция, почина днес, съобщи Франс прес.

Той беше сред шестимата пациенти, приети в болница във френския град Рен след участие в изпитанията на лекарството. Състоянието на останалите петима пациенти остава стабилно.

Още по темата

Тези шестима пациенти бяха част от общо 90 доброволци, участвали в изпитание на ново лекарство, което би трябвало да облекчава болките и състоянието на безпокойство.

Изследването беше проведено от френския изледователски център Биотриал за сметка на португалската фармацевтична компания Биал.

Шестимата приети в болницата в Рен пациенти бяха на възраст между 28 и 49 години. От оставащите петима в болницата, четирима страдат от неврологични проблеми, а петият е просто хоспитализиран като превантивна мярка и при него не се наблюдават симптоми, като при останалите.

Тези шестима пациенти бяха единствените, които по време на изпитанията на лекарството, са приели по-високи дози от медикамента. Останалите 84 доброволци са здрави, посочи генералният директор на Биотриал Франсоа Посел.

Три разследвания се водят по случая, който е невиждан за Франция. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase