Снимка: БТА

Близо 1.8 млн. лева събра 13-ото издание на кампанията „Българската Коледа“. Сумата е изчислена след края на благотворителния спектакъл, който се състоя вчера в Народния театър „Иван Вазов“ под патронажа на президента Росен Плевнелиев, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

Още по темата
Тази година инициативата е фокусирана върху подкрепата на децата в критично здравословно състояние, нуждаещи се от реанимация.
 
Към момента близо 681 000 лева са събраните средства чрез кратки съобщения на номер 1117 и чрез гласови обаждания от началото на кампания. Стартът бе даден от президента в началото на декември.

Оттогава досега в дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили 1 116 000 лв. Набирането на дарения в рамките на кампанията е целогодишно.
 
Както Dnes.bg писа в рамките на предишните 12 издания на благотворителната инициатива ”Българската Коледа“ са събрани близо 26 милиона лева. С тези средства помощ за лечение са получили  2292 деца. Купена е съвременна медицинска апаратура за 210 лечебни заведения в цялата страна.
 
Всеки може да помогне на дете в беда с SMS на 1117, обаждане на номер 09001117, чрез банков превод за "Българската Коледа", чрез ePay.bg или директно с банкова карта от цял свят през сайта на „Българската Коледа“ - http://www.bgkoleda.bg/ .
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase