Снимка: БТА

За 12 години всички ние, обединени около каузата за здравето на българските деца, сме събрали 25 660 233 лв. С тях са подпомогнати 2292 деца и е закупена апаратура за 210 лечебни заведения в цялата страна.

Това стана ясно по време на благотворителния концерт-спектакъл „Българската Коледа“, който се проведе вчера.

Кампания 2015-2016 г. на благотворителната инициатива е под мотото „Да помогнем на децата в реанимация“.

Участие в благотворителния концерт взеха популярни български изпълнители и групи, сред които ”Фондацията”, Миро, Графа, Поли Генова, Веселин Маринов, Орлин Горанов, Жана Бергендорф, Михаела Филева, Нина Николина, както и изявени спортисти и актьори. Водещ бе актьорът Владимир Пенев.

На спектакъла присъстваха около 700 души. Сред тях бяха президентът Росен Плевнелиев и един от предшествениците му Петър Стоянов. С тях бе и българският еврокомисар Кристалина Георгиева.

Българският патриарх Неофит направи специално видео обръщение.

”Страданието на нашите ближни и особено на децата на България е изпитание за всички нас, изпитание за нашата човечност и способност да съчувстваме и състрадаваме, за нашата готовност да отделяме от своето, за да облекчим мъката на другия, да отделим от нашето време сили и средства, за да помогнем на онези, които са в отчаяние и безнадеждност и ги утешим”, каза той, цитиран от bTV.

„Нека да се поучим от Христа в неговата безгранична любов и жертвеност към хората! Подадената ръка за помощ към децата в реанимация и техните близки да бъде нашият драгоценен дар за новородилия се Младенец, Господ да възнагради вашата отзивчивост с изобилните и благодатните си дарове и милости”, добави патриарх Неофит.

Той пожела радостно посрещане на празника, любов и мир в сърцата и домовете на християните.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase