Снимка: Getty Images
fallback

Възможно ли е месецът, в който сте родени да определя останалата част от живота ви? Силно твърдение, но не съвсем лишено от смисъл.

Десетки изследвания показват, че сезонът и месецът на раждането ви имат значение и то най-вече за здравословното ви състояние.

Децата, родени през есента, са по-склонни да развият алергии към мляко, яйца и фъстъци, се казва в изследване, публикувано в сп. Allergy през 2012. Причината е, че те имат по-ниски количества на витамин D при раждането си.

Тайландско изследване пък твърди, че родените през есента са по-склонни с 13 % да развият астма, защото през първите месеци от раждането си са изложени на по-студено и ветровито време.

През 2009 г. Университетът Нотр Дам излиза с хипотезата, че зимните бебета са по-нещастни. Направено е проучване на родилките в този период, според което повечето майки са неомъжени или с недобро образование.

Още по темата можете да четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 8 години

Оффф! Пак сте си изсмукали от пръстите някакви глупости! Нито пиша с лявата ръка, нито съм нещастна, нито майка ми ме е родила не омъжена, нито пък е необразована... с две думи, абсолютно нищо не сте познали! Я вижте кристалната топка по-внимателно, този пък може и да успеете да разчетете знаците по-добре. :))

1

Beast

преди 8 години

Теодорче, научи се да пишеш бе, момиче! В заглавието - сбъркан член, в първото изречение от текста - пропусната запетая. А статията е безумна...

fallback