Киселото зеле представлява ферментирало прясно зеле. То съдържа високи нива диетични фибри, както и значително количество витамин А, витамин C, витамин К, както и витамини от B групата. В допълнение, ферментиралата форма на зелето е чудесен източник и на желязо, магнезий, мед, натрий, магнезий и калций. Консумацията на кисело зеле набавя и известно количество протеини в хранителния режим.
Високите нива на желязо в зелето могат да бъдат много полезни на организма в различни аспекти. Минералът повишава енергията, тъй като подобрява метаболизма и кръвообращението, което подобрява окислението в органите и клетките.
Желязото предпазва и от развитие на анемия, следователно и от страничните ефекти, свързани със заболяването – главоболие, умора, когнитивно увреждане.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
8
Ха-ха
преди 8 годиниПак добре,че някой мазен натегач от правителството не се е сетил да го обложат с акциз като ракията
7
Анонимен
преди 8 годинимайтапа настрана, ама киселото зеле е спасило от скорбут и смърт хиляди моряци навремето
6
...
преди 8 годиниДо енергичен:D :D :D :D Сутрин на гладно една зелева чорба и тръгваш за работа. Качваш се в автобуса и... като те напъне енергията викаш, и оставате само ти и шофьора в автобуса :D :D