Снимка: Reuters, архив

Позволено ли е на бременната жена да пътува? Вероятно това е въпрос, интересуващ много от бъдещите майки. Отговорът никога не може да бъде категоричен. Той зависи от срока и начина на протичането на бременността, превозното средство и продължителността на пътуването, общото състояние на бъдещата майка.

1. Пътуване с влак
 
Неудобството в пътуването с влак са вибрациите и постоянната седяща поза, причиняваща болка във врата и гърба на бременната. Изминаването на големи разстояния изморява жената, а това от своя страна може да доведе до преждевременно раждане. Хубавото в слаучая е, че бременната има възможност да прави кратки разходки в коридора на вагона. Пътуването с влак е сравнително безопасно. Ако бъдещата майка може да изрази предпочитания, най-добре би било да предпочете да пътува в спален вагон.
 
2. Пътуване в самолет
 
За пътуване на големи разстояния това е най-удобният транспорт. Бременната се изморява по-малко, може да се разхожда в пространството между седалките и дори да запази място в самолета в близост до тоалетната за нейно удобство. По време на полета тя има възможност да прави различни упражнения за разтягане, за да тонизира мускулатурата си и да намали умората от седяща поза. При пътуване със самолет е важно жената предварително да се запознае с условията на самолетната компания, касаещи бременните. В повечето компании важи следното правило: полет във вътрешна линия е разрешен до 36 г.с., а в международна – до 32 г.с.
 
За пътуването през бременността ще научите още от Рuls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase