Снимка: Reuters, архив
fallback

 Начинът, по който партньорът реагира на добрите новини за половинката си, може да предвиди продължителността на връзката.

 
Това се посочва в данните на ново проучване, което изследва мозъците на щастливо женени двойки. Идеята на изследователите е да открият тайната на дългия и щастлив семеен живот. Канадски изследователи изучават мозъчните сигнали на венчани, възрастни жени, докато наблюдават съпрузите си как изпитват различни емоции.
 
От резултатите става ясно, че щастливо омъжени жени са значително по-чувствителни към неочакваните положителни емоции на своите половинки, отколкото към отрицателните.
 
Специалистите поясняват, че много от нас са склонни да си мислят, че избираме партньори, които ни помагат с проблемите, с които се борим. Това е неизменна част от „добрите“ връзки. Според науката обаче все по-често изборът се определя от това колко добре ни кара да се чувстваме партньорът.
 
Тайната на дългия брак ще научите от Рuls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Динкъ 74 офчар

преди 8 години

онзи мискинин минку пак е мъруъвал нощеска у кошарите, и моите рунтави убосници спряха да дават вълна и млеко като кокошките ейца у саседното селу. Мино, момко оти не идеш у градо у Пирогоф да те погледне некой дуцент оти маи си си повредил мандулината, и освем да си опикаваш опинците кату мени май вечи за нищу не става. Айде аз да въря, оти мене работа ме чека, аз не сам безделник кату минку.

fallback