Снимка: Reuters, архив

Черният боб е богат на антиоксиданти и други полезни вещества, които оказват благотворно въздействие върху сърцето и въобще кръвоносната система в организма. Според експерти тази култура може да помогне за намаляване на кръвното налягане, когато присъства редовно в менюто.

При обработването му преди пакетирането зърната на черния боб се сушат. Преди пакетирането на някои може да се приложи хидролизиране, такъв е случаят с джамапа, при който се отсранява рискът от потенциален алергичен ефект на два от основните протеини при черните сортове боб. Джамапа допълнително се хелатира, което спомага отстраняването и почистването на организма от метали и повишава полезната стойност на продукта.
 
Експертите препоръчват така обработеният черен боб като продукт с полезен ефект за сърдечносъдовото здраве, особено когато се касае за предпазване от вредите на стреса и високото кръвно налягане.
 
За ползите от консумация на черен боб ще научите от Рuls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase