Консумацията на всякакви видове лук е „добър приятел“ на здравето. Въпреки острата миризма, характерна за тези зеленчуци, включването им в хранителния режим е силно препоръчително. Ето и някои научни обяснения в подкрепа на това твърдение...
1. Подпомага здравето на сърцето. Лукът е богат на сярни съединения, които помагат за понижаване на нивата на „лошия“ холестерол и триглицеридите в кръвта.
Антиоксидантите, които се съдържат в него, намаляват оксидативния стрес върху клетките, което предотвратява окислението на холестерола и образуването на плака.
2. Подобрява се имунитета. В лука могат да се открият големи количества от мощния противовъзпалителен агент витамин C, който подобрява имунитета. Консумацията на лук също така стимулира синтеза на интерферони, които повишават фагоцитозата.
Защо е полезно да консумирате лук вижте на Рuls.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
3
Томбльонк
преди 8 годиниАбе какъв лук, какви тревопасни.Пържоли му е цаката.
2
Глупости на търкалет
преди 8 годиниВие нема да учите жените на ботаника. Те много добре си знаят че най-полезните зеленчуци са краставицата и бананът. А понякога и тиквичка и ***.
1
продавач на лук
преди 8 годиниАз заради това млатим чесън , кромид и праз , като ненормален.