Снимка: Булфото, архив
fallback

Личните лекари настояват средствата за първична извънболнична медицинска помощ да станат 8 на сто от общите здравноосигурителни плащания на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/. Това се казва в обръщение, прието по време на Четвъртия национален конгрес по обща медицина.

Oще по темата
Финансирането на първичната извънболнична помощ в 15 европейски държави още през 2008 г. е било в размер на 25-30 на сто от общите финансови средства, заделяни за здравеопазване, се посочва в документа.

В момента в България този размер е 7.1 на сто.

Лекарите настояват до 20 декември да им бъдат изплатени фактурираните дължими суми за август, септември и октомври за разликата в потребителските такси, плащани от пенсионерите, както и да се намери решение на проблема със здравнонеосигурените лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

анонимен

преди 9 години

Така наречените джи пи та са най-ниското ниво в здравеопазването.Те са най добре платени.Взимат повече от специалистите.Да не говорим,че много от тях не са си направили труда,както останалите да си вземат специалността.Те не трябва да разполагат с талоните на всеки един от нас.Тези талони трябва да са при нас и всеки един човек да знае с какви талони разполага.На тях трябва да им се плаща на извършен преглед,а не на записан пациент-за който си взимат парите независимо дали са го прегледали.

6

Анонимен

преди 9 години

До сестра Сестро, да си станала лекар, сега и ти щеше да всемаш по толкова. Като не си учила навремето, сега си трай и вземай колкото ти дадат.

5

Анонимен

преди 9 години

Една гсдина не съм ходил при джипито а то взема пари за мен после нямало пари в касата. Пари се вземат при преглед а не за несвършена работа

fallback