Снимка: Reuters

С напредването на възрастта имунната система постепенно отслабва. Резултатът: организмът става податлив към множество инфекции и възпалителни процеси, които се превръщат в причина за сърдечносъдови заболявания, диабет и рак.

 
Какво се случва, когато имунната система започне да остарява?
 
На първо място, с отслабването на имунитета човек става много по-податлив към инфекции, които могат да се усложнят и да прераснат в опасни заболявания като бронхопневмония.
 
Вторият голям проблем, свързан с понижения имунитет, е нарастващата с бързи темпове загуба на способност за идентифициране и разрушване на ракови клетки. Здравата имунна система притежава способността да разпознае и елиминира опасните мутиращи клетки. Със спада на естествения имунитет обаче, вероятността злокачествените клетки да оцелеят и да се развият в тумори нараства значително.
 
Нарушената имунна функция води и до неспособност човешкото тяло да се справи със собствения си възпалителен отговор срещу нашественика. Оставайки в този опасен режим, организмът поддържа състояние, гостоприемно за нови инфекции, които все по-лесно го превземат. Именно това е причината за развитието на много от т. нар. болести на възрастта, като сърдечносъдови заболявания, дегенерация на нерви, проблеми с костите и ставите и, за съжаление, - рак.
 
Как медицинските гъби подпомагат имунната система?
  • Стимулират функцията на дендритните клетки, които помагат на имунната система да разпознава чужди антигени и да ги разрушава.
  • Насърчават развитието на т.нар. „B“ и „T“ лимфоцити – имунни клетки, отговорни за производството на антитела и регулирането на имунната функция.
  • Подобряват функцията на клетките - естествени убийци (NK-клетки), чиято задача е откриването и ликвидирането на вирусите и раковите клетки.
Екстракт от медицински гъби: Най-мощното противовирусно и антибактериално средство
 
Виталните гъби притежават активни антивирусни и антибактериални свойства, които помагат на организма да се справи със смъртоносните микроорганизми, атакуващи го все по-често с напредването на възрастта.
 
Останалата част от материала ще намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase