Снимка: Reuters
fallback

Когато говорим за здраве, вероятно най-големият спор се заражда в темата „за“ или „против“ ваксините изобщо. В ден днешен те са колкото препоръчвани от лекарите, толкова и анатемосвани от страна на обществото.

 
Съществуват различни теории, че тези вещества биха могли да предизвикат появата на множество болести, а дори и до летален край.
 
В този страх обаче възниква по-обезпокояващия парадокс – малки деца да умират от болести, за които ваксини са разработени преди десетилетия, защото родителите им са решили, че ключът към издръжливостта на организма е преболедуването.
 
Ето така отказът от ваксините ни връща поне век назад и създава опасност от фатално разпространение на смъртоносните вируси.
 
Противогрипните ваксини са също препарат с оспорвани вреди и ползи за здравето ни.
 
С постепенното застудяване и в очакването на първата за сезона грипна вълна обаче, всеки трябва да бъде максимално информиран за подходящото за него лечение, защото и усложненията след грипа са нещо, което в никакъв случай не бива да се подценява.
 
Да се ваксинираме ли?
 
Грипните вируси са силно заразни и водят до сериозно респираторно заболяване. Докато при останалите респираторни инфекции симптомите се понасят от по-голяма част от засегнатите и се запазва работоспособността им, грипът разстройва организма до степен, в която се налага домашно лечение. Грипното заболяване е с потенциал бързо да се усложни.
 
Създава условия за вторични бактериални инфекции, които са не по-малко опасни. Комбинираната вирусна и бактериална инфекция нарушава сериозно функциите на белите дробове и организма, което може да е фатално при възрастните над 65 години и за децата. Именно по тези причини се налага предприемане на профилактични мерки срещу грипно заболяване, особено сред рисковите групи чрез ваксиниране.
 
Останалата част от материала прочетете на Puls.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

муспи

преди 9 години

Синедрионът препоръчва да се ваксинирате. Ако се правите на разсеяни ще си навлечете ваксина на прах пускана обилно от турски самолети. Целта е да ви няма!

fallback