Снимка: архив Reuters
fallback

Мощно изригване на Слънцето от клас Х 3.1 е имало на 25  октомври в 00.41 часа българско врем. Това съобщиха РИА "Новости" и БТА, цитирайки  представител на Института за приложна физика.

Oще по темата
Сега учените уточняват параметрите, изчисляват последиците - може ли изригването да доведе до сериозна магнитна буря на Земята на 27 октомври.

Предишното мощно изригване на нашата звезда от клас Х1 бе на 19 октомври, но не предизвика магнитна буря, припомня РИА "Новости".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

муспи

преди 9 години

Че ти ли не разбираш от трошене на тикви?! Нали дядо ти беше трошач в Белене, а баща ти завеждаше отдела в милицията "Борба с западното влияние върху младежта".

13

До муспи

преди 9 години

Това беше най *** нещо което прочетох. Може би още не владееш бълГарски добре. Но ти е простено, нали ти си палестинец?

12

Анонимен

преди 9 години

До 12:Преди да се изказваш, понаучи нещо... Ще видиш, че основно ни касае плазмата, носеща магнитно поле със себе си. "електромагнитната вълна", както я наричаш е по-скоро рентгеново излъчване и радио-шум, който влияе на по-нискочестотните комуникации на осветената част от Земята до 2-3 часа при много силно изригване. Големите проблеми идват от натиска на маг.поле в плазмата с магнитосферата и изместването на магнитопаузата под геостационарната орбита, застрашавайки много ком. спътници...

fallback