Източник: Reuters
fallback

Ролята на заместителите на захарта е да предоставят същото усещане за сладост, но без калории, като по този начин ви помагат да постигнете здравословно тегло. За съжаление обаче, те може да постигнат точно обратния ефект.

Това нелогично твърдение известно време внасяше объркване сред научната общност, но ново проучване открива липсващото звено.

Учените провеждат няколко лабораторни експерименти, които разкриват интересни факти. Първо, установява се, че консумацията на вода, подсладена със захарин, аспартам и сукралоза, води до развитие на непоносимост към глюкозата, а също така и до метаболитен синдром и диабет тип 2.

Другото интересно откритие е, че консумацията на вода, подсладена със захар, не води до непоносимост към глюкозата.

По време на следващия етап от проучването, отново в лабораторни условия, изследователите манипулират състава на бактериите в червата, за да определят ефекта от изкуствените подсладители върху непоносимостта към глюкоза. Те откриват, че промяна в състава на чревната микрофлора „премахва“ непоносимостта към глюкоза.

 

Целият материала може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Дали

преди 9 години

Че сега ли го разбрахте.... Те ги тровят още повече е тези продукти "без захар". Без, без, ама с 2пъти повече отрови...Ползвайте за подсладител ксилитол, стевия, те са безвредни.

fallback