Снимка: Reuters

Кожата е най-големият орган на тялото – тя е защитната мантия, която го предпазва, но далеч не е само това. Когато тя е здрава, е сред основните източници на красота. Изборът ни в ежедневието на храна, места, които се посещават, дори емоции, влияят на вида й. Какво пази кожата здрава и без бръчки?

Хранителният режим е в основата на красива кожа. Високият прием на витамин C и по-ниската консумация на мазнини и въглехидрати води до запазване на младежкия вид на кожата за по-дълго.
 
Храните, богати на антиоксиданти, като риба, плодове и зеленчуци, защитават кожата. Според някои проучвания, за да се избегне появата на пъпки, трябва да се консумират сложни въглехидрати – например пълнозърнести храни и здравословни протеини. 
 
Физическата активност носи полза на всяка част от организма, включително и на най-големия орган в него – кожата. Тренировките подобряват циркулацията на кръвта, а по този начин кожата се подхранва по-добре – до нея достига по-голямо количество кислород и хранителни вещества. Това може да спомогне синтеза на колаген, който „изглажда“ бръчките.
 
 
 
 
Целия материал можете да прочетете на Puls.bg
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase