Снимка: Reuters

Често при изготвянето на хранителен режим, много хора се затрудняват относно храните, които да включат в менюто си и тези, които да избягват. Експертите в областта синтезираха кратко и ясно препоръките в тази насока, а ние ви предлагаме крайния резултат или отговора на въпроса „Какво не трябва консумираме?“...

Захар
 
Когато става дума за сваляне на килограми, захарта е враг номер едно. Скорошни проучвания установяват, че консумацията на захар до голяма степен допринася за епидемията от затлъстяване. Повечето хора консумират близо два пъти повече захар, в сравнение с препоръчителните количества.
Експертите съветват да се търсят алтернативни на захарта. За изпълняване на задачката може да помогне създаването на навик да се четат етикетите на продуктите, а ако сред първите три съставки присъства захарта, продуктът не трябва да се купува. 
 
Трансмазнини
 
Трансмазнините са форма на ненаситени мазнини, които поради химическата си структура, наподобяват свойствата на наситените. Те трябва да се избягват, тъй като повишават нивата на „лошия“ холестерол в кръвта, а в същото време понижават тези на „добрия“. Така може да се стигне до проблеми като сърдечни заболявания, хипертония, затлъстяване и др.
 
 
Целият материал можете да видите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase