Източник: Reuters
fallback

Патладжанът е зеленчук, който е изключително богат на хранителни вещества, а също така крие и множество ползи за здравето. Препоръчително е да консумираме зеленчукът поне веднъж седмично.

1. Патладжанът предпазва от рак

Две от важните съставки в зеленчука, които допринасят за това му качество, са фибрите и антиоксидантите. Фибрите спомагат за очистването на токсините в хранисмилателния тракт, а проучвания сочат, че успешно предпазва от рак на колона. Антиоксидантите се „борят“ срещу свободните радикали, които увреждат клетките.

2. Полезен начин за лишаване от излишните килограми

Зеленчукът е с ниско калорийно съдържание – 100 гр съдържат само 25 калории. Благодарение на фибрите, консумацията на патладжан оставя усещането за ситост, като по този начин се консумира по-малко количество храна, а по този начин е по-малко вероятно да се стигне до преяждане.

3. Предотвратява сърдечни заболявания

Както повечето плодове и зеленчуци, патладжанът също е полезен за сърцето. Заедно с другите хранителни вещества, той съдържа и биофлавоноиди, които контролират високото кръвно налягане и освобождават стреса.

 

Останалата част от материала може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 10 години

Една от големите световни финансиови измами(вливане на капитали без покритие-нули от компютър)-става чрез електронните транзакции.Приоритет на "независими служби", използващи "оторизирани финансови институции".

2

Лингвист

преди 10 години

Рак на колона или, казано на български - на дебелото черво. Родна реч ...

1

Гошо...Тъпото

преди 10 години

Много обичам имамбаялдъ,но като ям...един ден,след това цяла седмица,ме отбягват...всички в Кривунделово.

fallback