Снимка: Istock

Колкото и да сте мечтали за дългите дни, в които ще се взирате в безкрайното море с коктейл в ръка, може би тази ваша мечта идва и с лек страх. Ами всички диети, режими и ограничения, на които се подложихте? Нима ще са напразно? Едва ли ще се почувствате добре, ако след ваканцията, освен спомените, донесете вкъщи и няколко излишни килограма. Но не се притеснявайте, а действайте мъдро.

Вижте няколко ценни съвета, които ще ви помогнат да останете във форма.

Планирайте

Хапнете нещо питателно, преди да тръгнете към летището. Носете здравословни закуски за самолета и колата. Помислете дали да не подготвите за вашето пътуване: сандвичи, салата, сурови зеленчуци, сирене, плодове, ядки, семена или протеинови блокчета. Проверете дали вашата хотелска стая включва малък хладилник и микровълнова печка и какви опции (ако има такива) има за закуска. Проучете местните магазини за хранителни стоки и пазари, за да вземете здравословна храна, когато пристигнете. Не се притеснявайте, че другите гости на хотела ще ви гледат странно. Никой няма да обърне внимание, ако хапвате в стаята си ябълка или пък малка порция сурови ядки.

Обърнете специално внимание на зеленчуците

Напълнете половината си чиния със зеленчуци. Изберете ресторант, който предлага разнообразно меню с готвени ястия и повече зеленчуци, вместо пицария или ресторант за бургери.

Потърсете местните фермерски пазари за пресни и сезонни местни продукти. Ако пък сте на хотел тип „ол инклузив“, напълнете чинията си за вечеря със свежа салата и използвайте по-малка купа за предястие. Тази лесна промяна може да ви спести стотици калории, оставяйки място за малко лакомство по-късно.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase