Снимка: Sxc.hu

Нежеланото окосмяване по лицето е ужасен проблем, който спохожда доста жени. В очите на много хора този проблем е отблъскващ. Още повече никой мъж не желае да се показва пред приятелите си с мустаката мадама! За някои жени премахването на нежеланото окосмяване е ежедневен проблем. Други пък се правят, че не го забелязват и оставят мустаците да си виреят на воля.

Премахването на лицевото окосмяване дава самочувствие и увереност на жените. Консултирайте се с вашия дерматолог или козметик кой е най-подходящият метод за премахване на нежеланите косъмчета. А дотогава ви предлагаме да се запознаете с някои митове и факти относно обезкосмяването по лицето.
 
Мит: Космите по лицето растат по-бързо и стават по-тъмни и гъсти, след като започнете да ги скубете.
 
Факт: Всъщност от значение са гените и хормоните ви. Те са определящи за повторния растеж и вида на косъма. Ако извадите косъма в третата фаза на растежа му, цялата фоликулна капсула ще излезе заедно с косъма и той няма да се появи отново.
 
Мит: Лицевата епилация ще направи кожата ви груба и суха.
 
Факт: Ако това се случи, то най-вероятно е защото не сте ексфолирали и хидратирали хубаво кожата си преди епилация. Ако кожата е в добро състояние, няма да имате подобни проблеми. Предварителното овлажняване предпазва кожата.
 
Мит: Епилацията ще направи кожата зачервена и раздразнена.
 
Факт: Процедурата може да е болезнена и да има известно раздразнение, но голяма част от раздразненията могат да бъдат избегнати чрез подходящ избор на козметични продукти за вашата кожа. Третирането на кожата с подхранващи и хидратиращи продукти, не само след процедури по обезкосмяване, е от съществено значение за здравето на кожата и лицето ви.
 
Останалите митове може да развенчаете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase