Таня Андреева. Снимка: архив Булфото
fallback

Председателят на здравната комисия Нигяр Джафер обеща да се работи за възстановяване на женските и детските консултации.

Тя се обяви още за увеличаване на цените на педиатричните клинични пътеки, по-добри условия за специалистите по педиатрия и за изграждане на центрове по хранене и центрове за детско и майчино здравеопазване.

Джафер посочи, че 10 млн.евро от Норвежкия финансов механизъм ще бъдат насочени към грижи за детското здраве и пренатална диагностика.

Специалисти разработват дългосрочни програми за грижи за недоносени деца, започва работата по диабетния регистър, както и регистър за недоносени, който ще надгради регистъра за раждания, каза министърът на здравеопазването Таня Андреева, цитирана от БТА.

Това е изключително важно за планиране на средства за рехабилитация и наблюдение на недоносените деца, допълни тя. Програмите по детско и майчино здравеопазване ще координира Фондът за асистирана репродукция.

Новата дейност на фонда е залегнала в нов правилник за работата му, който предстои да бъде приет, допълни тя.
Демографската криза в България е смазваща, а данните от последния доклад за здравето на нацията са смразяващи – страната ни е на водещо място по показателите за детска заболеваемост, детска смъртност и хронифициращи заболявания в детска възраст, посочи министър Андреева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

лекар

преди 10 години

А замисляте ли се защо сега ще внасят апаратура за телемедицина?Заради комисионната естествено!Всичко за партииците е далавера.За хората не им пука.Политиците гледат на хората само като на избиратели.Отвратен съм от тях и разбирам зашо протестиращите ги наричат ***.Прави са протестиращите!Колкото по бързо извоюваме оставката на това правителство толкова по добре за всички ни!

47

лекар

преди 10 години

Поредните червени лъжи.Предложиха ми да работя в детско отделение и като разбрах,че заплатата е 450 лв без данъците отказах!Ненапразно в България има правителствена,военна и МВР болница.Те са за големците,а останалите тънем в мизерия която прогресивно и постоянно се увеличава!Правоимащите живеят в друга страна-тях ги вози и охранява НСО и никога не се сещат за обикновените хора в страната ни.

46

Анонимен

преди 10 години

Глобализацията е за ***. Хората на Запад си защитават интересите и си пазят държавата

fallback