Източник: Reuters
fallback

Поддържането на чистота в областта на външните гениталии представлява неразделна част от ежедневната хигиена на цялото тяло. Въпреки това грешките, които могат да бъдат допуснати и прекалено интензивната грижа в тази чувствителна зона, могат да нанесат повече щети отколкото ползи. Затова всяка жена трябва да внимава за няколко основни момента при поддържането на хигиена на интимната област.

1. Влагалището е с висока киселинност и това е добре!

При здрави жени влагалищното съдържимо има кисела стойност, дължаща се на производство на млечна киселина от бактерии – Bacilus acidophilus vaginalis, бактерии на Дьодерлайн. Те имат силен виталитет и надрастват всички останали микроорганизми във влагалището. Тази естествена вагинална флора има решаваща роля в защитата срещу патогенни бактерии и гъбички.

2. Вагината може да се самопочиства!

Най-добрият начин за поддържане на хигиена в интимната област е използването на чиста вода. Не се препоръчва употребата на гъби и всякакви други помощни материи, в които се размножават вредни микроорганизми.

Това, което трябва да знаят жените, е, че влагалището при добро общо здравословно състояние има способността да се самоочиства и защитава. Появи ли се обаче неприятна миризма или вагинално течение трябва да се посети лекар, който да установи причината за този дискомфорт.

Промивките се отричат в научните среди. Те вместо да помогнат влошават състоянието...

Повече информация за интимната хигиена при жената можете да прочетете в Puls.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

...

преди 10 години

" митови" ??? Или по-скоро митове? Авторът явно е зле с правописа. Редакторът спи ли? Вижте си подзаглавието....

7

Анонимен

преди 10 години

nali nie vi EVEM 6a mal4ite i bez pretencii ma

6

7

преди 10 години

ХА, САМО МЪЖКИ МРЪСНИ КОМЕНТАРИ?! А ВИЕ МИЛИ МОМЧЕТА НИЩО НЕ СТЕ РАЗБРАААЛИ! В СТАТИЯТА КАЗВАТ НЕ СЕ ПРЕМИВАЙТЕ, ЧЕ ЩЕ УБИЕТЕ ДОБРИТЕ БАКТЕРИИ, ДЕТО ВИ ПАЗЯТ ОТ ИНФЕКЦИИ! А БЪЛГАРСКИТЕ МОМЦИ СА ИЗВЕСТНИ С ТОВА ,ЧЕ СЕ КЪПЯТ ЕДИН ПЪТ В СЕДМИЦАТА. И ПРЕДИ С@@С СИ МИЯТ САМО ' ***' ,А ОСТАНАЛОТО ПОНАМИРИСВА! ЖЕНИТЕ ЗНАЯТ КАК ДА СЕ ПОДДЪРЖАТ! ВИЕ,МИЛИ, ТРЯБВА ДА СЕ НАУЧИТЕ!!!!

fallback