Източник: Reuters

Презервативът е едно най-полезните и търсени изобретения на съвременния човек. Помага ни да избегнем нежелана бременност или полово предавани болести. Статистически, кондомът предлага над 98% вероятност за превенция на тези нежелани ефекти от секса. Условие за това е обаче да се използва правилно. Кои са причините да попадаме в неприятните оставащи 2%?

Най-често срещани са неволите от неправилната му употреба. Дали от бързане, притеснение или от липса на опит, много двойки допускат грешки, които лесно могат да се избегнат.

На челно място стои неправилното отваряне на обвивката на кондома. Понякога се използват зъби, за да бъде отворена, което може да доведе до разкъсване на продукта, а това не води до нищо добро...

Следващата стъпка - поставянето също не е лишена от потенциални гафове. Ако в бързината бъде поставен от грешната страна, е по-добре да бъде изхвърлен и да се използва нов. Иначе презервативът остава разхлабен, което води до изплъзване. Възможно е и част от прееякулата да остане по стената на презерватива, което на свой ред драстично повишава рискът от предаване на полово предавани болести.

Използването на грешен лубрикант също може да доведе до проблеми. В никакъв случай не трябва да се съчетава използването на латексови презервативи с петролни продукти като вазелин, който може да наруши целостта на предпазното средство. Винаги използвайте продукти на водна основа, които не само не крият рискове за кондома, но също така не дразнят кожата и не предизвикват алергични реакции.

Повече информация по въпроса можете да прочетете в Puls.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase