Снимка: Reuters
fallback

Мъжете, които искат да подобрят формата и големината на гърдите си, вече могат да не разчитат само на тежките фитнес тренировки и бодибилдинга. Съществуват мъжки гръдни импланти, които могат да помогнат за оформянето на гръдния кош. Имплантите са подходящи и за изграждането на гърди при мъже, страдащи от синдрома на Поланд. Това заболяване се характеризира с липсата или недоразвитието на едната гърда или гръден мускул.

Гръдни импланти за мъже са произведени от масивен силикон, който е много по-твърд от използваните в пластичната хирургия за жени. Намират се в различни форми и размери и са предназначени да имитират естествен стегнат гръден мускул.
 
Естетичната процедура по имплантирането им е с продължителност около два часа и може да се извършва под местна упойка, интравенозно седиране или обща анестезия.
 
При операцията се прави разрез през мишницата, ареолата (тъмно пигментирана кожа около зърното) или под гърдата, за да се получи джоб под големия пекторалис или главен гръден мускул (Pectoralis major muscle).
 
Имплантът се вмъква в този джоб и се фиксира на място със саморазградими шевове.
 
Времето за възстановяване след пластичната интервенция е строго индивидуално при всеки пациент, но в повечето случаи връщането към ежедневните дейности е след около 5-7 дни.
 
Преди предприемането на подобна процедура е препоръчителна консултация със сертифицирани специалисти в областта, които да обясни възможните рискове от процедурата и да помогнат в избора на подходящия имплант.
 
Още интересни новини за здравето може да намерите в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Маце

преди 11 години

бха ха ха хахаха

9

Мишо

преди 11 години

Е Па умрех от смех

8

top

преди 11 години

Понякога се чудя защо просто Ким Чен Ун не натисне копчето...

fallback