Снимка: Reuters

Съществуват различни стратегии за отказването от цигарите. Коя е най-подходящата може всеки човек да каже сам за себе си, поради строгата ни индивидуалност.

 
В следващите няколко слайда са селектирани едни от най-често прилаганите и дали добри резултати алтернативни методи за отказване от тютюнопушенето.
 
Решителен подход
 
Много от пушачите решават да се откажат драстично от цигарите и просто спират употребата им. Голям процент от тях са напълно наясно как тялото им може да реагира при абстиненция и могат спокойно да се справят с този проблем. Никотиновият глад трае обикновено няколко минути и се появява в точно определен момент. Първите няколко седмици след преустановяване на пушенето появата му е по-честа, след което постепенно отслабва. 
 
Постепенно отказване
 
За тези, които не могат да се откажат изведнъж от цигарите, е подходящ постепенния подход. Той се изразява в поетапно намаляване на цигарите до пълното им спиране. Рискът при този подход е, че може така и да не се стигне до окончателно отказване от вредния навик под претекст, че рядкото запалване на цигара не вреди толкова много на здравето. 
 
Останалите метода може да намерите в галерията на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase