Снимка: Reuters
fallback

Генетиката е сред най-бързо развиващите се науки. Доказано е, че гените определят не само нашите физически характеристи: пол, ръст, цвят на очите и косата, но също и интелектуалните и професионалните наклонности и такива навици като склонност към алкохола или гледането на телевизия. За гените можем да „обвиним” и писането с лявата ръка, писателския, художническия или музикантския талант и много други.

Учените продължават да спорят дали е въпрос на гени или възпитание провята на добротата и злобата, на милосърдието и агресивността. Съществуват особена група гени, отговарящи за производството на такива хормони като окситоцин и вазопресин, частично влияещи на нашето социално поведение. В хода на изследвания е изяснено, че у хората е заложена програма на възприемане на обкръжаващия ги свят и затова моделът на повдение не зависи 100 % от начинът, по който са ги възпитали родителите.
 
От гените зависи женската нервност – 41%; вежливо или грубо поведение – 34%; хъркането – 42%; чувството за хумор – 40%; влечението към телевизора – 45%.

В университет в Южна Калифорния експерти определили, че заболявания на зъбите като чести кариеси, болни венци или изскващи имплантация на зъбите се наследяват.

Учените уверяват, че гените предават информация не само на две поколения – родители-деца. Много от предразположеностите крият корените си далеч назад в историята на двата рода.

Покажи ми родословното си дърво

На кого обаче помага това? В миналото у нас не случайно са си избирали най-личната мома за булка, да е от добър род. В царските семейства, освен политическитие причини, браковете по сметка имат и такава  задна мисъл. Днес едва ли има двойка, планираща да сключи брак, която да е наясно с родословното дърво на половинката си. А вие бихте ли се отказали от любовта, ако пра-дядото на любимия ви е бил тиранин и побойник? А той дали ще ви поиска за жена, ако знае, че третата братовчедка на баба ви не е обичала много къщната работа и все е гледала към хорото на мегдана.

Не е много редно да гледаме само назад в миналото. Ако решите да търсите под вола теле, замисляли ли сте се какви гени вие ще оставите в наследство за бъдещите поколения?

Останалото прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

вергил

преди 11 години

До АнонименНе е лъжа,че ку.валъка се предава по наследство.Имам познатиу,на които бащите има бяха *** и те са такива.И при мен е същото-и баща ми ,и аз сме хойкали докато се оженим и после сме се кротнали и двамата.А пък при жените е на 100 процента-ако майката е *** и жената ще е такава.

4

Добро съчетание 2

преди 11 години

80 процента от умствената информация на бъдещото дете се предава от мъжът. Колкото е по-умен бащата, толкова ще е по-умно детето, независимо дали ще е гений или разбойник. Майката участвува в утробното отглеждане на детето, от нея зависи 30 процента физиологичното му здраве. От здрави родители, деди и род - здрави и жезнени деца. Болестите се предават по наследство. Според изследвания от 60 години, по ДНК се предава манията за кражба. Много от Съвременните млади жени не създават здрави деца.

3

Добро съчетание

преди 11 години

70 процента наследственост, 30 процента добитост по време на живота. Децата от двама много млади родители под 18 имат умствен недостиг - справка мургавелите. Децата от двама родители от 20 до 30 години - здрави и жизнени, но без гении всред тях. Мъжът оформя предните полукълба на 30 год., жената - 20. Деца от възрастни родители - над 30, а още повече над 40 са уязвими на физиологични заболявания, слаб имунитет. Най- добро - мъж над 30, жена над 20 - физиология и умствени възможности.

fallback