източник: Reuters

Според един от най-известните хомеопати Георгос Витлукас стандартните медикаменти представляват болестотворни шокове за организма и затова стимулират появата на странични ефекти. Именно те са признак, че тялото реагира чрез защитни механизми на даденото лекарство.

Още самият Ханеман предупреждава, че измежду всички хронични болести има осакатявания, които са предизвикани от „алопатичното нелечебно изкуство и са най-нелечими и трагични”.

Може би тези твърдения са крайни за разбиранията на съвременния човек. Но и най-пречистените медикаменти, носят своите рискове. Тенденцията към по-природни методи за лечение обаче все повече набира скорост. Хомеопатията, фиторерапията, Аюрведа…
 
Разполагаме с много варианти, за да се лекуваме по-щадящо. Ето и още малко факти, които могат да ни провокират да се замислим.
 
Избягвайте антибиотиците, транквилантите, контрацептивните хапчета, кортизона и другите хормонални препарати. При всеки човек има лекарства, които могат да действат разрушително, ако той е чувствителен към тях. Има случаи, в които пациенти получават алергични пристъпи с фатален изход, дори след употребата на безобидни болкоуспокяващи.
 
Още по темата за конвенционалните медикаменти можете да прочетете в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase