източник: Reuters

За да се чувстваме пълни с енергия и фокусирани върху важните неща от ежедневието си, трябва да обърнем по-голямо внимание на храните, които консумираме.

Рибата е богата на омега-3 мастни киселини, които са известен мозъчен стимулант. Те не само подобряват концентрацията, но и засилват паметта. Консумацията на риба и морски дарове е препоръчителна около два пъти седмично. Изберете риба с ниско съдържание на живак, като сьомга и херинга.
 
Пуканките съдържат витамини В6, В12 и Е. Освен засищащия си ефект, консумацията на пуканки подобрява и концентрацията, паметта и помага за по-бързото съсредоточаване към дадена работа.
 
Кофеинът е добро решение за засилване на концентрацията, намаляване на умората и засилване на бодростта. Все пак не е препоръчително да се прекалява с кофеиновите напитки, тъй като може да се увеличи нервността, която от своя страна да попречи на концентрацията.
 
Ядките са богати на антиоксиданти и протеини, които подобряват мозъчната функция. Засилват паметта, концентрацията и когнитивните способности.
 
Зеленчуците като спанак, броколи, магданоз и брюкселско зеле, са полезни не само за цялостното здравословно състояние, но и за поддържането на бистър и остър ум. Причината се дължи на големите количества на фолиева киселина в зеленчуците.
 
Хранителните добавки са добро решение при липсата на фокус и концентрация. Препоръчително е те да са богати на витамини B, C, E, както и на бета-каротин, магнезий, жен-шен и гинко. Преди да се започне приема на дадена хранителна добавка, е препоръчителна консултация със специалист.
 
Още полезни новини за здравето можете да прочетете в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase