Снимка: Reuters
fallback

Консумацията на захар може да е много рискова както за телесната обиколка, така и за здравето, особено ако се прекалява.

В търсене на нискокалорични подсладители, заместващи захарта обаче, също можем да попаднем на не дотам здравословни продукти. Познанието на качествените заместители е от изключително значение, категорични са специалисти. 

Предлагаме ви някои от естествените заместители на захарта, предпочитани пред синтетичните.
 
Стевията например се нарежда сред предпочитаните естествени заместители поради съдържанието си на 0 калории.
 
Стевията е 40 пъти по-сладка от захарта, което намалява риска от резки промени в кръвната захар. Поради по-силния си сладък вкус, тя не може да се използва при печене.
 
За останалите заместители можете да прочетете в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Торбалан

преди 11 години

Заместителите на захарта може и да са нискокалорични,но всички са Канцерогенни БЕЗ Изключения !!! Ако се прекалява с консумацията вредна е не само захарта...Умерената и консумация е не само безвредна,но и абсолютно необходима за човешкия организъм. То и с вода ако се прекалява пак е вредно,но означава ли това ,че трябва да и търсим ЗАМЕСТИТЕЛ ???!!!

1

ФАШИСТ

преди 11 години

на мен захарта ми харесва - ставам като буен жребец :)

fallback