източник: Reuters
fallback

Дали да посегнете към розовите гирички или да заредите по-сериозна щанга? Дали да правите напади без тежест или да хванете няколко килограма в ръце? Ако се огледате в която и да е фитнес зала, ще видите хора, които трудно преценяват каква тежест да изберат – по-лека или по-тежка. Запознайте се с няколко общи принципа за избор на тежестта, с която да тренирате, за да може да постигнете резултатите, които сте си набелязали.

Припомнете си своята цел
 
Тежестта може да се определи само, ако знаете колко повторения бихте искали да изпълните в една серия. Броят им диктува как мускулите ви ще се адаптират към тренировката ви. В зависимост от броя повторения и тежестта, която сте избрали, може да тренирате за сила, за увеличаване на мускулната маса, за издръжливост или експлозивност. 
 
Повечето хора, посещаващи фитнес зала, не са професионални атлети и обикновено целта им е да се стегнат, да свалят няколко излишни килограма и да повишат енергията си.
 
Тежестта, която ще изберат в такъв случай, обикновено трябва да им позволява да изпълняват серии за сила, мускулен растеж и издръжливост. Изберете броя повторения спрямо целта си, а оттам ще може да прецените и работната си тежест.
 
Продължението на темата можете да прочетете в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Хиха

преди 11 години

Благодаря.

fallback