Снимка: Reuters

Изневярата е едно от действията, които най-трудно приемаме във връзката си, наранява ни дълбоко за дълго време, става повод за скандали и раздяла... Фактите, обаче показват, че в 75% от случаите на изневерява партньорите остават заедно.

Ето 8 причини защо жените избират да останат с изневеряващия си мъж, според изследване на Пеги Воън, експерт в областта на брака и автор на редица заглавия, свързани с изневярата и моногамността.  Нейният сайт от десетилетия се ползва като уважаван източник на информация за редица професионалисти и брачни консултанти...
 
1. Страх от самотата
 
Страхът, че ще бъдем сами, принуждава хората да останат с други, дори при ужасяващи за тях обстоятелства и безперспективни връзки. Разбира се, не е повод за раздяла веднага „забежката“ на съпруга с много по-младата и сексапилна колежка. Това по-скоро е сигнал, че връзката е попаднала в плен на сивия коловоз на ежедневието и делничните отношения и трябва да се вземат мерки за освежаването й преди следващо лекомислено поведение да нарани. Въпреки физическата изневяра, въпросът за раздяла със сериозната партньорска от страна на „мамещия“ не винаги стои. Напротив, емоционалната му връзка с нея може да е силна и безспорна. Точно този въпрос следва да се изясни от двойката и да се намери решение за поведението на двамата според разбиранията и чувствата им по отделно. Подобна постъпка би скрепила връзката, а не „затварянето на очите“ пред горчивия факт.
Не бива да забравяме, че има и друг сценарий в живота – когато отношенията между двама души се изчерпват. Тогава брачната връзка може да представлява по-скоро окови за единия или дори двамата. Изневярата сама по себе си едва ли е причината за раздяла. Често жените усещат интуитивно, че вече са загубили половинката или той не е човекът за тях, но въпреки това настояват връзката да продължи само заради нуждата си... просто да се грижат за мъж.
 
За останалите причини може да прочетете в Puls.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase