Снимка: Reuters

Раждането на детето е свързана с куп затруднения за младото семейство. Често проблемите от битов характер прерастват в по-сериозни на затруднени взаимоотношения, неразбиране и липса на споделяне. Шест от 10 двойки от анкета сред семейства от Нюкасъл, станали отскоро родители, твърдят, че правят по-малко секс от обичайното за тях.

 
Близо 5 от всеки 10 млади майки и бащи признават, че смятат партньора си за по-малко привлекателен от преди, 63% - че сексуалният им живот се е влошил. 28% от двойките правят секс само веднъж месечно, 5% веднъж годишно, а 7% изобщо не се отдават на любовни ласки.
 
Повече от 1/3 от анкетираните допълват, че се карат по-често, отколкото преди разрастването на семейството им. 61% спорят за стила на възпитание на децата. 
 
Само половината от двойките отделят достатъчно време един за друг като в същото време поверяват грижите за децата на друг възрастен.
 
42% от жените сочат, че партньорите им след появата на детето не ги привличат както преди. Това най-често се дължи на спорове по финасови въпроси, вършене на домакинска работа, грижи за децата, според попълненото в анкетите.
 
Някои майки негодуват от родителския подход на съпруга си, смятайки, че той трябва да поема повече отговорност за децата. Татковците са по-склонни да се оплакват от стила на съпругата си, според наблюденията на изследователския екип.
 
Родителите не трябва да жертват връзката си в името на децата, казва експертът Патрик Уанис. Грижите за поколението не изключват отделянето на време за вечери, романтични мигове, споделяне на надежди и мечти, да се наслаждават взаимно на компанията си...
 
Когато родителите се пренебрегват един друг, в крайна сметка страдат децата, тъй като бракът се разпада, допълва Патрик Уанис. 
 
Още новини за здравето можете да прочетете в Puls.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase