източник: Reuters

Известно е, че консумацията на някои храни може да предизвика главоболие. 

Воденето на хранителен дневник помага да се установи кои храни водят до проблема и следва да се избягват, подчертават експерти. 
 
Ето и няколко съвета за хранителния режим при мигрена или често главоболие...
 
Балансирано хранене
 
Редовното и пълноценно хранене е особено важно при склонност към мигрена. Балансираният хранителен режим предотвратява спад на кръвната захар, което може да предизвика поява на главоболие. 
 
Намаляване на мазнините
 
Някои проучвания показват, че намаляване приема на нездравословни мазнини, помага за облекчаване симптомите на мигрена. 
 
От друга страна, смята се, че повишеният прием на здравословни мазнини, като омега-3 мастни киселини, може да намали изявата на главоболие. 
 
Алкохол
 
Смята се, че определени вещества в алкохола, като тирамин, предизвикват мигрена. Тъй като алкохолът увеличава притока на кръв към мозъка, последиците могат да бъдат още по-сериозни. 
 
Напитките, които водят най-често до главоболие, са червено вино, бира, уиски и шампанско. 
 
Кои са другите храни, които причиняват главоболие, научете от Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase