източник: Reuters
fallback
Използването на социалните мрежи Facebook и Twitter има по-пристрастяващ ефект от тютюнопушенето и алкохола, смятат учени. 
 
Устояването на желанието да посещаваме сайтовете за актуализации, е по-трудно, отколкото да откажем питие, показва проучване.
 
Изследователите от Университета на Чикаго събират и анализират информация за най-желаните дейности в ежедневието на 250 души. 
 
Оказва се, че през деня участниците копнеят предимно за сън и секс, но най-трудно е въздържането от използването на социалните мрежи и съсредоточаването върху работния процес.
 
Въпреки че употребата на алкохол и цигари води до пристрастяване, тя е свързана с по-ниски нива на желание и жадуване от доброволците, в сравнение с използването на Facebook и Twitter, установява проучването. 
 
Волята ни постепенно отслабва, с полагането на постоянни усилия през деня да устоим на изкушенията, което води до по-нисък самоконтрол и от друга страна до още по-силно жадуване, обяснява д-р Вилхелм Хофман, ръководител на проучването.
 
Проучването е публикувано в Psychological Science journal.
 
Още новини за здравето можете да прочетете в Puls.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 12 години

Преди всички бяха пристрастени към ***.bg тази краста премина пак влизат хора,но повечето по-рядко.Сега хората са пристрастени към Facebook.Хора що не излизате явно студената зима ви плаши?Качете се на кола и излизайте с приятели и познати!!!!

21

Милен

преди 12 години

Странното в цялата тая история е , че 80% от хората , които пишат отрицателни коментари за фейсбук ще си постнат тази новина на стената ...

20

Анонимен

преди 12 години

Пълни глупости, не изпитвам нужда да влизам там.Въпреки ,че имам профил.

fallback