Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Дълго време учените говориха за ползата от червеното вино, което защитава от сърдечни заболявания, рак и цироза на черния дроб. В последно време обаче все повече се  лансира твърдението, че от напитката няма никаква полза, съобщи Sydney Morning Herald. Според последни изследвания всяка алкохолна напитка нанася вреда на организма, без изключение. Това се отнася и за тези, които употребяват вино в умерени и малки количества.

Членове на Австралийския фонд по проблемите на наркотиците, Фондът по сърдечните болести и раковия съвет на щата Виктория са изготвили специален отчет, който ще допълни политиката на ООН в предотвратяването на неинфекциозните заболявания в света.

В доклада е отбелязано, че алкохолът значително влияе на увеличаването на заболеваемостта от рак, диабет и болести на сърцето.

Ръководителят на раковия съвет на щата Виктория коментира, че след анализа на всички научни сведения изводът е, че положителният ефект на алкохолните напитки върху сърдечносъдовата система е силно преувеличен. В частност червеното вино не притежава никакви защитни свойства.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

121

Анонимен

преди 12 години

До скоро време консорциуми плащаха пари на продажни доктори и специалисти, за да изказват кретенските си мнения, че алкохола, виното били полезни. Явно обаче ги е ударила кризата, защото са спрели да си плащат и сега им се развенчават митовете!!!Има едно полезно нещо, което става за пиене и това е сладка вода от реките и езерата. Всичко останало е химия (и безалкохолните също) и само ни трови организма.

120

anonimen

преди 12 години

"121",dai si koordinati za kontakt,shte ti se " obadia"kato napraviush 60.Pojelavam ti zdrave i dalgoletia,no s tezi 450 mgr.vodka vseki den imash problem za tova koeto ti pojelavam.

119

Анонимен

преди 12 години

Абсолютно не съм съгласен,от няколко години съм в Италия и наблюдавам живота им.На всяко хранене се пие по една чаша вино,не пропускат никога,след храна пият по 20 гр.ракия или някакъв ликьор за подобряване на храносмилането както се изразяват те, и никога не преяждат.Наблюдавам им пенсионерите не може човек да им даде годините и са постоянно в движение и живеят до към 90 години и повече.Алкохолът е вреден ако се прекалява или ако е произведен от Киро *** и който го пием в БГ.

fallback